Ciulama de ciuperci

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 9027 vizualizari

 

stiti ca mie imi plac ciupercile asa ca le prepar in fel si chip,de data asta insa am ales o mnacre mai obisnuita :)

 

INGREDIENTE

  • 10-15 ciuperci champignio albe
  • 1 ceapa uscata
  • 2 graunti de usturoi
  •  1 nuca de unt
  • 1 /2 pahar vin alb
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutiuta mica de smantana grasa
  • sare si piper
  • cimbru sau rozmarin uscat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se mai inchege putin sosul.Apoi se da deoparte.

In alta tigaie sau craticioara topim untul si adaugam faina amestecand repede.Apoi adaugam repede si smantana si praful de piper si cateva condimente pentru sos alb uscate(cimbru sau rozmarin).Adaugam acum acest sos alb peste sosuletul nostru cu ciuperci si amestecam usor.

Servim caldut sau rece cu patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida